Sudoku geschiedenis

Oorsprong in Europa

In de 18e eeuw begon de oorsprong van wat later de wereldberoemde sudoku zou worden. De allereerste versies van deze puzzel vinden hun oorsprong in deze tijd. Mensen begonnen toen al met het leggen van de fundamenten die de basis zouden vormen voor de sudoku zoals we die nu kennen. Het was een bescheiden begin, maar het legde de basis voor een interessante ontwikkeling dat de wereld zou veroveren.

Van idee tot wereldpuzzel

In de late 20e eeuw kreeg sudoku zijn herkenbare vorm. Een belangrijke architect genaamd Howard Garns had hierin een sleutelrol. In 1979 bracht hij de puzzel genaamd "Number Place" naar voren, wat eigenlijk de eerste stap was richting het sudoku dat we nu kennen. Garns legde als het ware de basis voor deze wereldwijde denkpuzzel. Zijn bijdrage bleek van onschatbare waarde, en daarmee werd het startschot gegeven voor de opkomst van sudoku als een geliefde puzzel over de hele wereld.

Transformatie naar Sudoku

Het was een grote verandering toen "Number Place" bekend werd als de wereldwijde puzzelhit "Sudoku". De puzzel reisde van de Verenigde Staten naar Japan en werd daar zeer populair. Het was alsof de puzzel een nieuwe start maakte aan de andere kant van de wereld. De Japanse puzzelliefhebbers waren enthousiast, en dat was een belangrijke stap naar de wereldwijde bekendheid.


Wereldwijde populariteit

Begin deze eeuw werd sudoku echt populair, vooral nadat het in de bekende Britse krant The Times verscheen. Dit zorgde ervoor dat veel mensen over de hele wereld geïnteresseerd raakten in deze puzzel. Plotseling begonnen niet alleen puzzelliefhebbers, maar ook veel andere mensen sudoku's in te vullen. De publicatie in The Times, maakte een groot verschil voor de populariteit van sudoku.

Simpel en toch uitdagend

Sudoku blijft zeer geliefd vanwege zijn eenvoudige regels en uitdagende karakter. Iedereen kan meedoen dankzij, maar creatief nadenken is vereist. Elk nummer dat je kiest, heeft invloed op het hele speelveld, waardoor een strategische aanpak nodig is. Het is deze combinatie die sudoku tijdloos maakt.